venvnvs 2015 app icon

Download the app

Or search “Jaarcongres V&VN VS” in your Apple App or Google Play store.

Jaarcongres V&VN VS 2015

8 – 9 Oct 2015Arnhem, The Netherlands

Dit najaar zal het 7e jaarcongres voor dé Verpleegkundig Specialist bijna traditiegetrouw weer plaatsvinden in de bossen van Papendal. Dit is hét jaarlijkse moment waar collega’s elkaar ontmoeten, kennis opdoen, kennis delen en bijpraten. We hebben voor u een zeer gevarieerd programma met uitdagende onderwerpen en inspirerende sprekers weten samen te stellen.

Een belangrijke ontwikkeling waar alle VSen mee te maken krijgen is dat de patiënt steeds meer leidend wordt in de zorg. It takes 2 to tango; participatie in de gezondheidszorg wie leidt? Aan de hand van dit thema hebben we het plenaire programma samengesteld waarbij allereerst de patiënt, de verpleegkundig specialist, maar ook de zorgverzekeraar aan het woord komen, gevolgd door een forumdiscussie onder leiding van Pia Dijkstra! Maar ook de invloeden van de technologie op patiënt participatie en zelfmanagement ondersteuning komen aan bod.

Verpleegkundig specialisten in ons land werken in zeer diverse werkvelden, maar lopen dikwijls tegen dezelfde dilemma’s aan. Daarom hebben we in de workshops dit jaar -nog meer dan in de jaren hiervoor- gezocht naar de gemene deler en zullen alle CANMEDS rollen in de verschillende workshops aan bod komen. Er is werkelijk voor ieder wat wils!